Otto Skorzeny

Otto Skorzeny werd geboren in de nadagen van een groot rijk. Hij groeide op in het schemerlicht van vergane glorie. Zijn leven stond in het teken van het geloof dat de grootsheid van zijn vaderland kon worden hersteld. Door moed, strijd en het wegzuiveren van kwalijke invloeden. In dat opzicht was hij net als miljoenen andere jonge Oostenrijkers en Duitsers. Maar op alle andere manieren was Otto Skorzeny een unicum.

Lees er meer over in de biografie, Otto Skorzeny, van Stuart Smith. Het boek is nu beschikbaar in de (online) boekhandel.

Bestel het e-book hier

Over het boek

SS-Obersturmbannführer Otto Skorzeny was in zijn eigen tijd al legendarisch. Hitlers favoriete commando verwierf een reputatie als durfal en werd bekend om zijn missie in 1943 om de gevangen Mussolini te bevrijden. Het was de eerste actie in een reeks van spectaculaire special ops. Skorzeny’s werkwijze beïnvloedde de aanpak van alle speciale operaties nadien. Zoals bleek tijdens de eliminatie van Osama Bin Laden in 2011 door US Navy SEALs. Maar Skorzeny was naast onverschrokken en vindingrijk, ook een overtuigde nazi en nietsontziende killer.

Over de auteur

Stuart Smith deed jarenlang onderzoek naar de waarheid over Skorzeny. Van zijn achtergrond als radicale student in Wenen tot zijn bloedige tijd bij de Waffen-SS aan het Oostfront. Zijn verrassende wedergeboorte als commando en zijn intrigerende naoorlogse carrière. Onder andere als geheim agent van de Mossad. En zijn mysterieuze fortuin, dit boek vertelt voor het eerst het volledige verhaal van Otto Skorzeny.