Paperback beschikbaar van Keizer Karel V

Naast de hardcover is nu ook een paperback versie van Keizer Karel V van Geoffrey Parker beschikbaar! Keizer Karel V (1500-1558) was de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. Vijfhonderd jaar geleden verordineerde hij dat alle geschriften van Maarten Luther vernietigd moesten worden.

‘Geoffrey Parker zet Karel in zijn rijk geïllustreerde en goed gedocumenteerde boek neer als een geluksvogel.’ – Nederlands Dagblad

Wil je graag de paperback versie bestellen van Keizer Karel V? Dat kan via de volgende bestelknop:

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

De in Gent geboren keizer typeerde zichzelf als keizer van het Heilige Roomse en het Habsburgse Rijk, koning van Spanje, heer der Nederlanden en ridder van het katholieke geloof. Er zijn al tientallen biografieën over Karel V verschenen. De eerste daarvan al tijdens zijn leven, maar deze van Parker bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. Een nieuw standaardwerk.

Over de auteur

Auteur en historicus Geoffrey Parker (1943) is een befaamd historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw, met name die van Spanje en de Nederlanden. Hij was hoogleraar aan universiteiten in Schotland, in Illinois en aan Yale en is nog altijd hoogleraar in Ohio. Zijn biografieën over over Filips II en meest recent Karel V zijn in het Nederlands vertaald.