Peter Bogucki wint de Felicia A. Holton Book Award

Peter Bogucki wint met De Barbaren de Felicia A. Holton Book Award 2020 van The Archaeological Institute of America!

Aan de hand van archeologische vondsten over de culturen en volkeren van West- en Midden-Europa – geeft Peter Bogucki een overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen.

Of bestel het e-book

Over het boek

De oude beschavingen van Rome en Griekenland stonden niet op
zichzelf. Ten noorden van deze mediterrane samenlevingen woonden ongeletterde volken van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral. Maar ongeletterd betekent niet onbeschaafd.

Hun verhaal, dat we voornamelijk kennen via archeologisch bewijsmateriaal zoals nederzettingen, offers, monumenten en begraafplaatsen, is net zo fascinerend als dat van de grote stedelijke beschavingen. Sterker nog, het prehistorische verleden van Europa klinkt door in de moderne tijd door nieuwe ontdekkingen, vieringen van het verleden, toeristische attracties en zelfs in de politiek. Van de steentijd tot de instorting van het West-Romeinse Rijk beschrijft dit boek de toenemende complexiteit, technologische verworvenheden en typische gebruiken van volken die pas laat in de schriftelijke bronnen werden opgenomen, en dan vaak nog uit de tweede hand. De auteur combineert in zijn verhaal langetermijnontwikkelingen met recente inzichten over de aard van antieke samenlevingen. Hij toont aan dat het rijke erfgoed van
deze beschavingen nog altijd deel uitmaakt van onze cultuur.

Over de auteur

Peter Bogucki doceert archeologie en antropologie aan de
Universiteit van Princeton. De barbaren werd in 2018 uitgeroepen
tot het beste populaire geschiedenisboek door de Society for
American Archeology

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!