Peter de Grote. Een biografie.

Nu beschikbaar in de (online) boekhandel: Peter de Grote. Een biografie. van Robert K. Massie. Peter de Grote (1672-1725) werd op tienjarige leeftijd tsaar van een immens rijk, dat hij ingrijpend hervormde. In deze biografie schetst historicus Robert K. Massie een beeld van de invloedrijke tsaar tegen de achtergrond van het zeventiende- en achttiende-eeuwse Rusland en Europa.

Of bestel het e-book

Over het boek

Tsaar Peter de Grote is een van de meest tot de verbeelding sprekende figuren uit de geschiedenis. Hij voerde tal van ingrijpende hervormingen door in zijn immense rijk, dat zich uitstrekte van de Oostzee tot de Beringzee. Massie schetst een beeld van de invloedrijke tsaar, die meermaals naar Nederland en België reisde, tegen de achtergrond van het zeventiende- en achttiendeeeuwse Rusland en Europa. Met deze biografie won hij de prestigieuze Pulitzerprijs.

Over de auteur

Robert K. Massie (1929) is een prominent Amerikaans historicus. Hij studeerde aan Yale University en de universiteit van Oxford. Aanvankelijk werkte hij als verslaggever voor Newsweek en de Saturday Evening Post. In 1967 brak hij door met zijn boek over de laatste tsaar en tsarina van Rusland: Nicolaas II en diens vrouw Alexandra. Massie heeft een groot deel van zijn carrière gewijd aan de Romanovs, de tsarenfamilie die Rusland regeerde van 1613 tot 1917. Zijn biografie van tsaar Peter de Grote werd in 1981 bekroond met de Pulitzerprijs, en geldt nog altijd als de beste biografie van de legendarische tsaar.