Romeinendag

Romeinendag

Sinds 2017 organiseren Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU de Romeinendag. Dit jaar is Romeinendag op 14 februari 2022 en dat leek ons een goed moment om weer eens in een aantal boeken over de Romeinen te duiken. Viert u dit jaar Romeinendag of Valentijnsdag?

De gouden eeuw van de Romeinen in de lage landen
De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen is een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten, over een fascinerende periode in de geschiedenis van deze streken. Tom Buijtendorp neemt de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse bloei tot leven komt. Met goud, weelderige fresco’s en warme baden die uitnodigen zelf te gaan kijken. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet daarbij niet de rauwe kantjes.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Brutus
In Brutus schets Historica kathryn Tempest het verhaal van een bijzondere Romeinse senator. Marcus Junius Brutus was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Maar hij werd vooral bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar. Zijn rol in de moord op Julius Casear, de minnaar van zijn moeder, was opmerkelijk. In de biografie Brutus brengt Kathtyn Tempest de imposante man tot leven.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Het visioen van Constantijn
Het visioen van Constantijn vertelt het ware verhaal over de eerste christelijke keizer. In het Romeinse Rijk werden christenen vervolgd en ter dood veroordeeld. Volgens de verhalen kreeg keizer Constantijn in 312 een visioen, bekeerde hij zich tot het christendom, versloeg zijn vijanden en begon de kerk te begunstigen. De auteurs, Jona Lendering en Vincent Hunink, laten in dit rijk geïllustreerde boek en aan de hand van bronnen zien dat dit verhaal niet helemaal klopt.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Romeinse legioenen
Bestsellerauteur en militair historicus Adrian Goldsworthy beschrijft in Romeinse legioenen niet alleen het oude keizerlijke leger, maar ook de burger milities van de republiek en de latere strijdkrachten van het rijk. Het Romeinse leger was waarschijnlijk de meest succesvolle krijgsmacht ooit. Tot onze tijd was geen leger zo strak georganiseerd en zo indrukweekend tactisch en strategisch geschoold. Als de Romeinse krijgsmacht een krachtige legerleiding zou hebben behouden, dan waren de legioenen nooit verslagen. Adrian Goldsworthy neemt je mee in een pakkerd en beschrijvend verhaal, met behulp van talloze illustraties, beslissende veldslagen en legendarische commandanten.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Wil je meer lezen over het Romeinse tijdperk? Op deze boekenpagina vindt u nog meer boeken over de oudheid en het Romeinse Rijk.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en die van Boekenwereld!