Stagevacature: Marketing assistent

Heb je altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van een uitgeverij? Dan is dit je kans! VBK Media bestaat uit verschillende uitgeverijen, waaronder KokBoekencentrum, Omniboek en Z&K. Voor dit cluster zal je werkzaam zijn. VBK Media is gevestigd in Utrecht (Herculesplein 96) en er zijn meer dan 160 medewerkers werkzaam. Voor ons cluster zal je als voorwaardig lid van het marketingteam worden gezien en we zorgen er samen voor dat onze boeken en tijdschriften onder de aandacht komen middels online en offline campagnes en marketingplannen. VBK Media is niet alleen een dynamische organisatie waar betrokkenheid hoog in het vaandel staat en waar je ontzettend veel kunt leren, het geeft je ook veel inzicht in de communicatie van de uitgevers-, tijdschriften en boekenwereld.

De werkzaamheden
Als stagiair krijg je niet alleen de kans om als volwaardig lid van de marketingafdeling  werkzaam te zijn, je mag ook een toegevoegde waarde leveren tijdens de uitvoering van de marketingplannen. Tevens staan we altijd open voor jouw ideeën en input omtrent onze online en offline communicatie. We werken met (e)boeken en tijdschriften voor volwassen en jeugd. Zowel fictie, non-fictie en de producten van PUUR! komen voorbij. Je kunt echt de diepte ingaan en ontdekken of de uitgeversbranche bij je past en je zodoende breed oriënteren voor vervolgstappen in jouw loopbaan. Begint je hart sneller te kloppen van boeken en tijdschriften en ga je mooie verantwoordelijkheden en projecten niet uit de weg? Lees dan gauw meer over de dagelijkse bezigheden!

Dagelijkse bezigheden

  • Onderhouden van perscontacten
  • Ondersteunen van online (social media) en offline communicatie
  • Beheer en eindverantwoordelijke voor alle inkomende promotieaanvragen
  • Ondersteuning tijdens beurzen en evenementen
  • Meedenken en bijdragen aan lopende projecten en marketingplannen
  • Meewerken aan en het realiseren van vrije publiciteit

Profiel
Ben jij een echte teamspeler en functioneer jij graag als een spin in het web? Begint je hart sneller te kloppen van boeken en tijdschriften én beleef je veel plezier aan social media? Heb jij het lef om zelfstandig activiteiten en projecten te organiseren en ben jij een echte aanpakker? Dan zou ik niet langer wachten met mailen, wij zoeken jou! We zien je mail graag tegemoet, tot snel!

Locatie:               Utrecht
Duur:                   5-6 maanden, vanaf september 2019
Min. niveau:       HBO
Studierichting:  Informatie,  Marketing Media en/of  Communicatie
Opleiding:          Marketing en media, Communicatie, Commerciële Economie
Stagevergoeding (Bruto p.m.): € 375,-

Bedrijfsinformatie: www.vbku.nl, www.kokboekencentrum.nl

Interesse? Neem contact op met: Harma Nijhuis

E:  hnijhuis@vbkmedia.nl
T: 088 700 2654