Een terugblik in geschiedenisboeken

Wij bedanken onze trouwe lezers graag voor het afgelopen jaar. Speciaal voor u hebben we een overzicht gemaakt van alle 38 (!) geschiedenisboeken die in 2021 bij ons verschenen. We wensen u een voorspoedig 2022!

Een overzicht

Ben je benieuwd welke titels wij in 2021 hebben uitgebracht? Bekijk dan de onderstaande video!

Bekijk hier al onze boeken over algemene geschiedenis, de oudheid, de middeleeuwen, opstand, republiek en revolutie, De Tweede Wereldoorlog, de twintigste eeuw en onze jeugdboeken.

Recent verschenen geschiedenisboeken

Gifmengsters, Gladiatoren en Geleerden

Het Romeinse rijk mag dan een enorm imperium zijn geweest, het begon toch echt als een onaanzienlijke nederzetting aan een moeras. De auteurs portretteren de mannen en vrouwen die de Romeinse geschiedenis hebben gemaakt. Natuurlijk de machtige consuls, keizers en commandanten van Julius Caesar tot Constantijn, heerseressen als Agrippina en Livia, maar ook de architecten, wetenschappers en kunstenaars. Ze vergeten echter niet de vrouwelijke gladiator, de invloedrijke gifmengster, de slaafgemaakte huisdienaar, de soldaat en de timmerman. Het boek is in kleur en voorzien van afbeeldingen en foto’s van wat nog altijd zichtbaar is van het rijke verleden van Rome.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

De Zwarte Dood

Corona komt qua slachtoffers niet in de buurt van de grootste pandemie in Europa: de Zwarte Dood in 1347-1352. Wel kwam de pest net als Covid-19 via Italië aan in West-Europa. Professor Harrison pakt de geschiedenis zoals gebruikelijk pan-Europees aan. Hij vertelt niet alleen hoe de pest zich verspreidde van de Middellandse zee naar Scandinavië, maar ook hoe de gewone mensen in de veertiende eeuw zich lieten behandelen, in quarantaine gingen en de epidemie trachten te bezweren. Verschillende varianten van de pest hadden een verwoestend effect op de Europese bevolking en ontwrichtte de maatschappij, waardoor het huidige België zwaarder werd getroffen dan Nederland.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Van Hortense tot Amalia

Vanaf haar achttiende jaar kan Amalia, de Prinses van Oranje, de tiende vrouw worden die in Nederland de titel van koningin zal dragen. Zes vorstinnen hebben die titel tot nu toe gedragen als echtgenote van de regerende koning, waaronder koningin Maxima. De eerste was de enige vrouw die geen Oranje trouwde: Hortense de Beauharnais. Zij werd in 1806 tegen wil en dank ‘Koningin van Holland’ aan de zijde van Lodewijk Bonaparte, een broer Napoleon. In de twintigste eeuw regeerden Wilhelmina, Juliana en Beatrix als staatshoofd. Alle geschiedenissen en Amalia’s toekomst als vorstin worden beschreven in dit boek.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!