Tip voor Bookstore Day

Bookstore Day

Dit jaar vindt de derde editie van Bookstore Day plaats! Er is van alles te doen, schrijvers lezen voor en treden op. Dichters schrijven poëzie voor de klant. Je kunt ontbijten en dineren in geselecteerde boekwinkels. Er worden kleurwedstrijden en leesworkshops georganiseerd. Klik hier voor alle deelnemende boekhandels.

Ook Het paard van Troje in Goes neemt deel aan Bookstore Day. John Brosens, schrijver van Sprong naar het duister, signeert in deze boekhandel zijn boek van 13.30 – 14.30 tijdens Bookstore Day op 25 mei 2019.

Over het boek 

In Sprong naar het duister vertelt John Brosens het waargebeurde verhaal over Pieter Dourlein, een Zeeuwse marineman en Engelandvaarder. Matroos Dourlein komt net terug uit Indië in Den Helder als in mei 1940 zijn schip door Duitse stuka’s tot zinken wordt gebracht. Pieter overleeft, vecht met de mariniers en ziet hoe Rotterdam in vlammen opgaat.

Gezocht door de Duitsers vlucht hij naar Engeland, waar prins Bernhard hem rekruteert voor de opleiding tot geheim agent. Hij wordt slachtoffer van het Englandspiel, weet te ontsnappen aan de SS, maar wordt bij terugkeer in Engeland niet geloofd door de Britten en gevangengezet.

Aan de hand van het dagboek van Dourlein en de archieven van de Britse geheime dienst vertelt John Brosens in Sprong naar het duister een spectaculair oorlogsverhaal over een Nederlandse verzetsheld.