Top 3 historische boeken voor de zomer

Zomertitels

Of je nu leunstoelreiziger bent, nieuwe plekken in Nederland wil ontdekken of er graag op uit gaat, er is altijd een passend boek. Met Het logboek van de zeevaarder ga je op avontuur met nautische ontdekkingsreizigers, met Heidense heiligdommen maak je een reis door Nederland op zoek naar overgebleven sporen van een verloren verleden en met D-Day als gids kun je door Normandië een historische reis maken.

Het logboek van de zeevaarder

In het prachtige vierkleurenboek Het logboek van de zeevaarder neemt poolreiziger Huw Lewis-Jones ons mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van originele logboeken, brieven en dagboeken volgen we de reizen van bekende kapiteins, maar ook van matrozen, scheepskoks, chirurgijns, kunstenaars en avonturiers.
Kijk mee over de schouders van nautische ontdekkingsreizigers als Sir Francis Drake, Susan Veeder, Kumataro Ito en Willem de Velde. Met prachtige schetsen en tekeningen, essays van hedendaagse zeevaarders en een origineel voorwoord van zeezeiler Henk de Velde, die zes keer alleen de wereldzeeën bevoer. Het logboek van de zeevaarder geeft inzicht in het genot en gevaar van een leven op zee. Tip: Bekijk ook Het logboek van de ontdekkingsreiziger

 

Heidense heiligdommen

Reis heel Nederland door op zoek naar prechristelijke cultusplekken.
Voor de komst van het christendom kende Nederland talloze heilige bomen, bronnen, stenen en heuvels. Ze stonden bij cultusplekken, graven en plaatsen waar recht werd gesproken. De meeste van deze heidense heiligdommen zijn verdwenen, vooral in de vroege middeleeuwen, toen Nederland gekerstend werd, en tijdens de reformatie, toen calvinisten alle vormen van bijgeloof afdeden als paapse stoutigheden. Desondanks zijn hier en daar in het landschap, in kerken, en zelfs op straat, nog overblijfselen te vinden die getuigen van een heidens verleden.
In dit boek geeft Judith Schuyf een overzicht van deze bijzondere, maar vaak onopvallende objecten en plaatst zij ze in hun historische en religieuze context. In de beschrijvingen staat aangegeven hoe u de heiligdommen kunt bezoeken.

 

D-Day, een historische reisgids

D-Day van Wiebren Tabak is een onalledaagse reisgids door Normandië. Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders en Belgen naar Normandië, waar de geallieerden op 6 juni 1944 op het Franse strand landden. Dit boek vertelt de geschiedenis van Operation Overlord en is daarnaast een reisgids, die je rondleidt langs verscheidene markeringspunten in Normandië, zoals forten en bunkers, en aanbevolen musea. De geschiedkundige en geografische kennis van Wiebren Tabak op en over dit gebied is groot. D-Day is rijk geïllustreerd, met fotomateriaal, kaarten en routebeschrijvingen naar (on)bekende bezienswaardigheden.