Treblinka 1943

Vanaf vandaag is Treblinka 1943 van Michał Wójcik beschikbaar in de (online) boekhandel. Het aangrijpende, waargebeurde verhaal over Treblinka en de opstand in dit vernietigingskamp.

Of bestel het e-book

 

Over het boek

Op 100 kilometer van de Poolse hoofdstad Warschau lag vernietigingskamp Treblinka. Daar werden in 1942-1943 in iets meer dan een jaar tijd 900.000 mensen vermoord. Alleen in Auschwitz, waar 1,1 miljoen mensen om het leven kwamen, vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog meer slachtoffers.

Op 2 augustus 1943 kwamen enkele honderden Poolse en Tsjechische Joden in Treblinka in opstand. Circa 400 van hen wisten te ontsnappen. Enkele tientallen overleefden de oorlog. Niet lang daarna werd het kamp ontmanteld. In zijn boek, dat in Polen een bestseller is, reconstrueert Wójcik de opstand in Treblinka.

Over de auteur

Michał Wójcik is historicus en journalist. Hij werkt voor radio, televisie en tijdschriften. Zijn werk heeft in Polen verschillende prijzen gewonnen. In Polen is Treblinka 1943 een grote bestseller en won het de Newsweek Award voor het beste boek van het jaar. Onlangs verscheen het ook in het Duits.