Valentijnsdag tip: ‘Klassieke Liefde’

Speciaal voor Valentijnsdag geven wij in de maand februari 2021 korting op het e-book  Klassieke liefde van Anton van Hooff. Leest u liever een papieren boek? Dan kunt u het hier bestellen zonder verzendkosten.

In dit diepgravende en rijk geïllustreerde boek laat Van Hooff op zijn karakteristieke wijze zien hoe het gesteld was met de liefde in de oudheid. Hij gebruikt geschreven bronnen, inscripties en obscene graffiti om te laten zien wat gebruikelijk was en wat controversieel. Erotische afbeeldingen uit de oudheid en uit de Europese kunst ondersteunen zijn betoog. Een heerlijk boek voor iedereen die liefheeft.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Over het boek

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde op smakelijke wijze vele lezenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen 2000 jaar hebben beïnvloed.

Over de auteur

Anton van Hooff (1943) was tot 2008 hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en geeft lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis. Van Anton van Hooff verschenen onder andere Klassiek, Athene en Sterven in stijl.