Black Friday korting!

Overgevlogen vanuit Amerika krijgt Black Friday ook in Nederland steeds meer populariteit. Ieder jaar doen meer winkels mee met het geven van kortingen, en dit jaar kunnen wij en onze betrouwbare online verkoper Boekenwereld dan ook niet achter blijven. Hieronder komen er acht must-haves aan bod die je nu met korting in kan slaan. Waar wacht je nog op? Bestel ze nu!

De korting is geldig tot en met 8 december 2019.

De Dertigjarige Oorlog

De Dertigjarige Oorlog, die 400 jaar geleden begon, wordt meestal beschreven vanuit een nationaal standpunt. Maar het was in feite de allereerste wereldoorlog, die bijna 12 miljoen slachtoffers maakte. Wat begon als een godsdienstoorlog in een uithoek van Europa mondde uit in een allesverwoestende strijd om de macht. Voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de strijd de voortzetting van de Tachtigjarige Oorlog.

Nu tijdelijk van €19,99 voor €9,99. Bestel nu!
De hardcover is tijdelijk afgeprijsd van €39,99 naar €19,99. Bestel nu!

Augustus

Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in deze ontwapenende biografie. Augustus was de eerste keizer van Rome en ging de geschiedenisboeken in als vader des vaderlands die zorgde voor vrede en voorspoed. Maar de weg naar de top werd gekenmerkt door grof geweld, manipulatie en intriges. Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over een keizer die minstens zo belangrijk is geweest voor het Romeinse Rijk als zijn legendarische oudoom Julius Caesar.

Nu tijdelijk van €19,99 voor €9,99. Bestel nu!
De paperback is tijdelijk afgeprijsd van €25,00 naar €12,50. Bestel nu!

Keizer Frederik II

Keizer Frederik II van Hohenstaufen stond bekend als de stupor mundi, hij die de wereld versteld deed staan. Hij was keizer van het Heilige Roomse Rijk, koning van Sicilië en van Napels. Hij werkte aan een imperium waarin vrede en gerechtigheid moesten heersen. Daarnaast was hij een wetenschapper van formaat. Zijn standaardwerk over de valkenjacht, De Arte Venandi Cum Avibus, is nog steeds actueel. Frederik werd door zijn tijdgenoten als een ketter en een hedonist beschouwd. Na zijn dood werd zijn werk eeuwenlang genegeerd. Ben J.P. Crul brengt in dit boek de eerste Nederlandse vertaling van het Valkenboek, waardoor het voor een breed publiek beschikbaar wordt. Daarnaast laat hij zien waarom de wetenschappelijke methodes van Frederik II nauw aansluiten bij de hedendaagse manier van wetenschap bedrijven.

Nu tijdelijk van €12,99 voor €9,99. Bestel nu!

Philips Willem

In de monumentale biografie Philips Willem, de verloren zoon van Willem van Oranje doet P.J. Schipperus deze onbekende erfprins eindelijk recht. Philips Willem werd ontvoerd uit Leuven, waar hij studeerde, en verbleef dertig jaar als gijzelaar in Madrid. Toen hij terugkeerde werd hij in de noordelijke Nederlanden beschouwd als een katholieke spion. Hij voerde een bittere strijd met zijn halfbroers over de erfenis van hun vader. P.J. Schipperus wijdde meer dan 12 jaar aan het verzamelen van al het materiaal over Philips Willem. Hij reisde naar alle uithoeken van Europa om bronnen te bestuderen. Het resultaat is ongeëvenaard.

Nu tijdelijk van €11,99 voor €9,99. Bestel nu!

Het logboek van de ontdekkingsreiziger is een prachtig vormgegeven boek, volledig in kleur, over de zeventig grootste ontdekkingsreizigers aller tijden. Het beschrijft de reizen van Roald Amundsen, James Cook, Charles Darwin, Thor Heyerdahl, David Livingstone en Robert Falcon Scott, maar ook van de Nederlanders Jan Brandes, Abel Tasman en Alexandrine Tinne. Ze trotseerden woeste landschappen, oceanen en ijsvlaktes. Aan de hand van hun notities en schetsen word je meegenomen in de wereld van de ontdekkingsreizigers.

Nu tijdelijk van €34,99 voor €15,00. Bestel nu!

Robert Fruin schreef het boek in 1859, en het is nog steeds een van de beste publicaties die ooit over het conflict werden geschreven. Dit betoog over wat er voorafging aan de Oorlog – de Reformatie en de Beeldenstorm – is ook nu nog noodzakelijk leesvoer om het tragische en indrukwekkende vervolg te kunnen begrijpen. Een klassieker uit de Nederlandse geschiedschrijving.

Nu tijdelijk van €18,50 voor €10,00. Bestel nu!