Veertig vergeten volkeren

Lopend door een museum zijn alle categorieën van de geschiedenis duidelijk aangegeven. De Romeinen en Grieken, Egyptenaren en Akkadiërs hebben elk hun afdeling in de vleugel voor oudheid. Hoe dichter op het heden hoe beter we de verhalen kennen van deze volkeren. Maar hoewel deze volkeren onder enkele noemers vallen, bestonden zij uit een verzameling aan culturen. De meeste van deze volkeren zijn in de geschiedenis verloren gegaan. Toch hebben zij een grote invloed gehad op de loop van de geschiedenis. Daarom worden in Vergeten volkeren van Philip Matyszak, vanaf vandaag verkrijgbaar, veertig van deze vergeten volkeren belicht. Met vijftig speciaal voor dit boek gemaakte kaarten en prachtig beeldmateriaal, volledig in kleur. Benieuwd geworden?

Over Vergeten Volkeren

In Vergeten volkeren beschrijft Philip Matyszak veertig vergeten volkeren uit de oudheid. Wanneer het over ‘de oudheid’ gaat, gaat het al snel over de Romeinen, de Assyriërs en de Egyptenaren. Maar de geschiedenis is veel breder dan dat. In Vergeten volkeren onttrekt Philip Matyszak veertig relatief onbekende volkeren aan de vergetelheid, zoals de Amorieten, de Kanaänieten, de Filistijnen, de Messenen, de Numidiërs, de Bataven, de Vandalen en de Visigoten. Het boek is verdeeld in vier tijdvakken, van 3000 v.Chr. tot 550 n.Chr. Vergeten volkeren is volledig in kleur uitgevoerd, met prachtig beeldmateriaal en vijftig speciaal voor dit boek vervaardigde kaarten.

Over Philip Matyszak

Philip Matyszak is een bekende Britse historicus en schrijver. Hij publiceerde meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Cambridge.