Dramaserie ‘Hoelang mag ik blijven?’

Op dinsdag 17 september 2019 heeft Vincent TV Producties de filmrechten verworven van het aangrijpende boek Hoelang mag ik blijven? van Wendy Geuverink over het waargebeurde verhaal van Truus van Zuiden, die in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken omdat ze Joods is. Ze overleefde door onder te duiken op 13 verschillende adressen door heel Nederland.

De producent is voornemens een Nederlandstalige dramaserie te ontwikkelen en produceren op basis van het boek van Wendy Geuverink, dat in 2018 verscheen bij Uitgeverij Omniboek. De filmrechten werden verkocht door bemiddeling van Shared Stories.

Vincent TV Producties is de producent van succesvolle non-fictie programma’s als Chateau Meiland, Mr. Frank Visser doet uitspraak en Beau Five Days Inside (Televizierring 2018) en zal zich ook gaan richten op de ontwikkeling van tv-drama.

Valentijn Moerdijk, producent: ‘Het boek van Wendy Geuverink is zowel een beklemmende pageturner over onderdrukking, verraad en verzet als een coming of age drama over een “gewoon” 16-jarig meisje dat volwassen wordt, terwijl ze tweeënhalf jaar lang moet onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Maar bovenal is dit een uniek en emotioneel verhaal dat doorverteld móet worden.’

Van links naar rechts: Vincent ter Voert, Valentijn Moerdijk, Wendy Geuverink