Vergeten Nederland in de Boekenweek Top 25

Van 16 t/m 24 maart 2024 vindt de Boekenweek plaats. Het thema van de 89ste editie is Bij ons in de familie

Vergeten Nederland van Gerard Kampen staat in de top 25 van de Boekenweek 2024. Dit boek neemt je mee op een reis door de tijd.

Vergeten Nederland

In het prachtige fotoboek Vergeten Nederland geeft colorist Gerard Kamp het verleden letterlijk kleur. Spontane foto’s van mensen en hun omgeving waren zeldzaam aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Er werden toen voornamelijk statige portretfoto’s gemaakt. Maar fotografen als Jacob Olie en James Higson legden zich juist toe op het fotograferen van het leven van alledag. Gerard Kamp selecteerde uit hun en andere archieven de mooiste beelden, gemaakt zowel in de stad als op het platteland, en kleurde die pixel voor pixel in. De ingekleurde beelden zijn voorzien van korte essays, die het beeld in de tijd plaatsen. Vergeten Nederland van Gerard Kamp is een levendig tijdsbeeld van de decennia voor en na 1900, een periode waarin Nederland voorgoed veranderde.

Bestel hier het boek.


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!