Verraad met Sinterklaas genomineerd

Het boek Verraad met Sinterklaas van Bies van Ede is genomineerd voor de Archeon Thea Beckmanprijs. Voor de prijs, die op 18 september wordt toegekend, is het werk opgenomen op de longlist van tien jeugdboeken. Omniboek publiceert één historisch jeugdboek per jaar met als doelstelling historisch betrouwbare en spannende jeugdromans uit te geven, om zodoende bij te dragen aan leesplezier en historische kennis bij de oudere jeugd.

Over het boek Verraad met sinterklaas

Een onmogelijke vriendschap in de Hongerwinter
Auteur: Bies van Ede

Het is 1944, de Hongerwinter. Drie vrienden treffen elkaar in een volkstuintjescomplex op zoek naar iets eetbaars. De broer van Ad is communist en is opgepakt tijdens de Sinterklaasrazzia op 6 december. Bram komt uit een Jehova-gezin. Zijn broer Dirk is ook op transport gezet. Het lijkt of de Duitsers wisten waar ze de broers konden vinden. Zijn ze verraden? Dorus’ oom is NSB’er en zijn broer vecht aan het Oostfront. De andere twee jongens vertrouwen hem niet. Dan duikt broer Dirk ineens op. De jongens moeten Dorus wel vertrouwen om Dirk te kunnen helpen. Maar daardoor lopen ze zelf gevaar… Voor de jeugd vanaf 11 jaar.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

Of bestel het e-book

Over de auteur

Bies van Ede (Haarlem) schreef meer dan 140 jeugdboeken. Hij is lid van het collectief Schrijvers van de Ronde Tafel en het Griezelgenootschap.

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere  nieuweboeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!