Vorsten van Albion van Dan Jones

Vorsten van Albion van Dan Jones is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel!

Het boek is een kroniek van acht generaties van de beste en slechtste koningen en koninginnen die Engeland ooit heeft gekend.

Of bestel het e-book

Over het boek

De Plantagenets regeerden acht generaties lang over Engeland, van 1154 tot 1399. Ze transformeerden een versnipperd gebied van rivaliserende landheren tot een goed georganiseerd rijk dat zich op zijn hoogtepunt uitstrekte van Schotland tot Jeruzalem. In deze epische geschiedenis vol moed, bedrog en ambitie brengt Dan Jones de dynastie in beeld die regeerde voordat de Tudors aan de macht kwamen.

De Plantagenets brachten de beste en de slechtste koningen van Engeland voort: Hendrik II en zijn vrouw Eleonora van Aquitanië, tweemaal koningin en een van de beroemdste vrouwen van de hele christenheid. Hun zoon Richard Leeuwenhart vocht tegen Saladin tijdens de Derde Kruistocht. Diens broer Jan zonder Land was dol op samenzweringen. Hij werd gedwongen de edelen meer rechten toe te kennen in de beroemde Magna Charta, die nog steeds deel uitmaakt van de Engelse wetgeving.

De Plantagenets blijven tot de verbeelding spreken, vanwege hun beschaving die kastelen, schilderijen en monumenten voortbracht, maar ook vanwege hun wreedheid en geheimen. Historicus Dan Jones heeft een groot talent voor het vertellen van verhalen. Hij laat de veldslagen van Bannockburn, Crécy en Sluis herleven en onthult hoe de slechte koningen Edward II en Richard II hun ondergang tegemoet gingen. Het tijdperk van ridders, de Zwarte Dood, de Tempeliers, het ontstaan van het Engelse parlement en de Honderdjarige Oorlog komt tot leven in dit meeslepend geschreven boek.

Lees alvast een fragment

‘De prins was dronken. En dat gold ook voor de bemanning en passagiers op het schip dat hij had geleend. Op 25 november 1120 vermaakten bijna tweehonderd jonge, knappe leden van de vooraanstaande families van Engeland en Normandië zich aan boord van een schitterend witgeschilderd Vikingschip. Het vaartuig was geleend van een rijke reder voor een oversteek vanuit Normandië naar Engeland, en lag nu onder de bruisende vrolijkheid rustig te dobberen in de drukke haven van Barfleur. Het had een reis van iets meer dan 110 kilometer over de ruwe herfst zee van het Kanaal voor de boeg, maar lag nog afgemeerd aan de rand van de drukke havenstad, waar vaten wijn aan boord werden gerold en iedereen werd aangemoedigd om zich tegoed te doen.’

Over de auteur

Dan Jones (1981) is een talentvolle Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef zeven boeken, waaronder De Tempeliers en De kruisvaarders. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken De tijd in kleur en Wereld in vlammen.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!