Vrijdenker van het jaar 2023

Sinds 2006 wordt de Anton Constandse Lezing gecombineerd met het uitroepen van de Vrijdenker van het Jaar. Anton van Hooff heeft in 2023 de eer om zich VrijdenkerAnton van Hooff van het jaar te mogen noemen. Onder andere Dirk Verhofstadt, Max Pam, Midas Dekkers, Arjen Lubach, Maarten ’t Hart, Paul Scheffer en Lale Gül gingen Van Hooff voor.

Over de auteur

Dr. Anton van Hooff (1943) is oudhistoricus en vrijdenker. Hij schreef een belangrijk en omvangrijk oeuvre over de antieke wereld waaronder Klassieke liefde. Daarnaast schrijft hij ook voor diverse kranten en tijdschriften en geeft hij lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis.

Over de boeken

In Het Plakkaat van Verlatinge betoogt Anton van Hooff waarom de Acte van Verlatinge gezien kan worden als de geboorteakte van Nederland. In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. In Tirannenmoord verkent Van Hooff aanslagen en tirannen door de eeuwen heen. Prominente theologen en heidense intellectuelen sloegen elkaar vanaf de tweede eeuw met argumenten in fraaie bewoordingen om de oren. In Je hebt gewonnen, Galileeër haalt oudhistoricus Anton van Hooff dit antieke debat uit de vergetelheid.

 


Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere nieuwe geschiedenisboeken en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!