Nieuwe perspectieven

De geschiedenis wordt doorgaans geschreven en verteld door de overwinnaars. Zo hebben de Romeinen talloze volkeren beschreven door het vroegere Romeinse Rijk heen, zoals de Galliërs, de Bataven, en de Friezen. Echter is dit maar de helft van het verhaal, en nog sterk politiek gekleurd ook.

Alexander van de Bunt brengt daar verandering in met zijn boek, Wee de overwonnenen. Hij biedt archeologisch inzicht in de volkeren waarvan we weinig weten. Zo laat hij zien dat er een veel rijkere geschiedenis heeft plaatsgevonden in dit land, en dat de volkeren van toen misschien nog wel mobieler waren dan wij nu zijn.

Met enthousiasme en gevatheid onthult Van de Bunt een nieuw deel van geschiedschrijving.

Over ‘Wee de overwonnenen’

In Wee de overwonnenen vertelt de talentvolle archeoloog Alexander van de Bunt het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Wij kennen deze volkeren vooral door de ogen van de Romeinen, met name via Julius Caesar en Tacitus. Maar wie waren de bewoners van de Lage Landen? Wat waren hun gebruiken? Welke taal spraken ze? Welke goden vereerden ze? En vooral: waar kwamen ze precies vandaan? Op levensechte wijze beschrijft Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germanen, Kelten en Romeinen en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn. Wee de overwonnenen is een diepgravend boek voor iedereen die meer wil weten over de Bataven, de Friezen, de Cananefaten en andere stammen in het huidige Nederland en België rond het begin van de jaartelling.

Wee de overwonnenen is vanaf vandaag beschikbaar bij de (online) boekhandel.

>>Benieuwd? Klik hier voor meer informatie