Wereld in vlammen: een schitterend overzicht in woord en ingekleurd beeld

Wereld in vlammen beslaat de periode waarin de wereld door één van haar moeilijkste tijden ging. De tijd van twee wereldoorlogen en het interbellum. Met foto’s die zorgvuldig zijn ingekleurd door Marina Amaral, Braziliaans kunstenares, en de teksten geschreven door Dan Jones, auteur van De tempeliers en De kruisvaarders, wordt deze tijd tot leven gebracht. Eerder hebben zij al samengewerkt aan het succesvolle boek De tijd in kleur. Wereld in vlammen verschijnt op 26 mei 2020. Benieuwd? Reserveer het boek nu al zonder verzendkosten, om het zo snel mogelijk in huis te hebben.

 

De wereld in de tijd van twee wereldoorlogen en het interbellum

Over Wereld in vlammen

Wereld in vlammen werpt nieuw licht op de conflicten tussen 1914 en 1945 met meer dan 200 beeldbepalende foto’s. Uiteraard komen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de burgeroorlogen in Spanje, Mexico, Ierland en China, en de koloniale oorlogen in Abessinië, Palestina en Soedan. De Braziliaanse kunstenares Marina Amaral heeft de zwart-witfoto’s uit deze periode bewerkt en ingekleurd. De Britse historicus Dan Jones geeft de personen en gebeurtenissen nog meer kleur met zijn korte historische beschrijvingen. Door deze bijzondere samenwerking komen de historische foto’s in Wereld in vlammen tot leven.

Over Dan Jones

Dan Jones (1981) is een Britse talentvolle historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef zeven boeken, waaronder De tempeliers en de Kruisvaarders.

Over Marina Amaral

Marina Amaral (1994) is een Braziliaanse kunstenares, die op een historisch verantwoorde manier zwart-witfoto’s pixel voor pixel inkleurt. Als autodidact doet ze uitvoerig onderzoek naar de werkelijke kleuren van toen en voegt ze een nieuw perspectief toe aan historische foto’s.