Wie is wie in de bijbel en klassieke oudheid?

Vanaf vandaag zijn Wie is wie in de klassieke oudheid en Wie is wie in de Bijbel beschikbaar in de boekhandel. Dit zijn handige naslagwerken met een ABC zodat professionals, studenten, scholieren of geïnteresseerden snel iets op kunnen zoeken. Wil je testen hoeveel je weet? Doe dan de  bijbel-quiz of de klasieke oudheid-quiz.

Wie is wie in de Bijbel?

De Bijbel is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars en schrijvers. De Nederlandse taal kent tal van uitdrukkingen die hun oorsprong vinden in de Bijbel en bij Bijbelse figuren. Maar wie zijn nu ook alweer al die Bijbelse personen? In dit boek worden vrijwel alle belangrijke personen uit de Bijbel voor het voetlicht gebracht.

Waar komt de uitdrukking ‘jeremiëren’ vandaan? Welke vijf Bijbelse figuren met de naam Johannes ken je? Wat betekent het gezegde ‘Hij slacht Bileams ezel’? Wie was de moeder van Salomo? En wat houdt het salomonsoordeel eigenlijk in? In dit handzame naslagwerk vind je een overzicht van Aäron, de oudere halfbroer van Mozes, tot de koningin van Seba, en van Rebekka, de vrouw van Isaak, tot Zebedeüs, de vader van de apostelen Jakobus en Johannes. 

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

 

Wie is wie in de klassieke oudheid?

De Olympische Spelen, de democratie en de eed van Hippocrates, zomaar drie hedendaagse zaken die hun oorsprong in de klassieke wereld vinden. Op vele gebieden van wetenschap, architectuur, staatsinrichting en geschiedschrijving zijn we tot op de dag van vandaag op bepaalde aspecten nog steeds schatplichtig aan de ontwikkelingen, ideeën en uitvindingen die in de oudheid zijn gedaan. Bedacht voor en door mensen. In dit boek worden vrijwel alle belangrijke personen uit deze periode voor het voetlicht gebracht.

Door wie werd Alexander de Grote opgevoed? Wie was Anaxagoras? Welke zeven tragedies van Aeschylus zijn bewaard gebleven? Wie was de godin van het haardvuur? En wie wilde ‘de Rubicon oversteken’ om een memorabele daad te stellen? In dit handzame naslagwerk vind je een overzicht van Accius, de belangrijkste Romeinse tragediedichter, tot Isis, de Egyptische godin van de vruchtbaarheid, en van Octavianus, de eerste Romeinse keizer, tot de Griekse oppergod Zeus.

Dit boek is ideaal voor professionals die snel iets offline willen opzoeken, studenten, scholieren en iedereen die geïnteresseerd is in de klassieke wereld.

https://www.boekenwereld.com/arnout-van-cruyningen-de-koning-van-hispanje-9789401916431

_

Wil jij ook wekelijks nieuws ontvangen over onder andere  nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!