Winactie mei Tweede Wereldoorlog

Het is weer tijd voor een winactie!

In de maand mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vieren we de daaropvolgende bevrijding. We verloten enkele bijzondere boeken over deze periode. Dit zijn de boeken die je kunt winnen:

  • Alleen uit de oorlog van Niek van der Oord (2x)
  • Apotheek van Mengele van Patricia Posner
  • Hoelang mag ik blijven van Wendy Geuverink

Wil jij kans maken op één van deze intrigerende boeken? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief voor a.s. donderdag 23 mei 23.59. Onderin deze nieuwsbrief vindt je de instructies.

Over de boeken

Alleen uit de oorlog van Niek van der Oord (2x)

In dit boek  reconstrueert Niek van der Oord hun levensverhaal, waaruit blijkt hoe diep de sporen zijn die de Holocaust nalaat in de levens van de betrokkenen, maar ook in dat van volgende generaties. Van der Oord baseert zich op interviews met nabestaanden, brieven en andere bronnen.

 

 

 

Apotheek van Mengele van Patricia Posner

Patricia Posner beschrijft in De apotheker van Mengele het waargebeurde verhaal van Victor Capesius. Deze vriendelijke artsenbezoeker van farmaceutisch bedrijf Bayer ging in 1943 bij de SS en beheerde in Auschwitz het dodelijke gas Zyklon B. Hij leverde medicijnen voor de experimenten van gruwelarts Josef Mengele. Het is ook het verhaal van nazi-jager Frits Bauer, die de apotheker voor het gerecht wist te krijgen.

 

 

Hoelang mag ik blijven? van Wendy Geuverink

Truus van Zuiden is zestien jaar als ze in de oorlog moet onderduiken omdat ze Joods is. Haar moeder wordt tijdens de onderduik verraden en gedeporteerd naar Auschwitz. Ondertussen wordt Truus steeds vindingrijker en neemt ze zelfs deel aan het verzet. Na de bevrijding blijkt niet iedereen in Hoogeveen blij met de terugkeer van hun Joodse stadgenoten. Truus probeert ondanks de verliezen en de tegenstand uit alle macht haar leven weer op te bouwen.

 

Wil jij kans maken op één van deze intrigerende boeken? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief voor a.s. donderdag 23 mei 23.59. Onderin deze nieuwsbrief vindt je de instructies.