Hans de Groot-Canté

Hans de Groot-Canté is geboren in Utrecht. Daar volgde ze een opleiding aan het Stedelijk Gymnasium. Omdat ze geld wilde en moest verdienen en talen en geschiedenis haar lievelingsvakken waren, wilde ze graag op de een of andere manier gaan schrijven. Daarom probeerde ze direct na van school te zijn gekomen, een baan te krijgen bij een krant.

Dat lukte heel snel en ze begon op de correctie-afdeling van een van de Utrechtse dagbladen. Binnen een half jaar lukte het haar op de redactie te komen. Daar kon ze beginnen met schrijven. Dit bleef ze een aantal jaren bij verschillende dagbladen doen. Daarna heeft ze meerdere jaren een eigen persbureau gehad. Daarnaast en daarna heeft ze regelmatig boeken vertaald uit de drie moderne talen voor verschillende uitgevers. Aangezien de betaling voor vertalingen altijd veel lager was dan voor het zelf schrijven, is ze op een gegeven moment hiermee gestopt.

Inmiddels was ze getrouwd en hadden ze twee zoons gekregen. Direct nadat ze haar eerste boek had geschreven, lukte het daarvoor een uitgever te vinden en maakte ze haar start bij Uitgeversmaatschappij Westfriesland, waar daarna nog veel andere boeken zijn verschenen. Het grootste deel van haar boeken gaat over verschillende hoofdpersonen en vormt dus een afgerond geheel. Een belangrijke uitzondering hierop vormt 'Zuster Britta', het levensverhaal van een kraamverpleegster.

Terug naar boven