Korting op drie American Giants e-books

Deze maand (maart 2020) geven wij een speciale korting op drie e-books uit de American Giants serie, geschreven door Frans Verhagen. Dit zijn boeken over de grote namen en figuren uit de Amerikaanse geschiedenis. Meer weten over Amerika’s beroemdste president, Abraham Lincoln? Benieuwd naar Amerika’s ‘first family’, de Kennedy’s? Geïnteresseerd in de Roosevelts, die hun roots in Zeeland hebben? Elk hebben zij bijgedragen aan de opbouw van de huidige Verenigde Staten. Daarom zijn zij de American Giants, de reuzen op wiens schouders de huidige leiders staan.

Dus lees deze maand (maart 2020), de maand van Super Tuesday, over de families die Amerika hebben vormgegeven. De volgende e-books zijn deze maand met korting beschikbaar.

Lincoln

Dit boek vertelt het fascinerende levensverhaal van Abraham Lincoln en hoe dat zijn presidentschap bepaalde. Het brengt ook zijn geniale politieke inzicht voor het voetlicht. Hij was modern voor zijn tijd: Lincoln zag de macht van media in, maakte veelvuldig gebruik van het nieuwe middel van de fotografie en was een geweldig redenaar. In de Burgeroorlog bleef Lincoln vasthouden aan het behoud van de Unie. Hij maakte de afschaffing van slavernij pas in een laat stadium deel van de strijd. Zo won het Noorden onder Lincoln niet alleen de Burgeroorlog maar hij zorgde er ook voor dat Amerika bij elkaar bleef en meer dan ooit één land werd. Een paar dagen na het einde van de Burgeroorlog werd hij vermoord. Zo werd Lincoln een martelaar voor een verenigd land, door alle Amerikanen erkend als de belangrijkste en beste president die Amerika ooit gehad heeft.

Het e-book van Lincoln van Frans Verhagen is van 1 maart tot en met 31 maart 2020 beschikbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!

De Kennedy’s

Amerikakenner Frans Verhagen geeft in De Kennedy’s een indringend beeld van Amerika’s first family. In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Robert F. Kennedy werd vermoord. Hij was de derde achtereenvolgende zoon van patriarch Joseph Kennedy die, na zonen Joe en John F. Kennedy, door geweld om het leven kwam. Verhagen beschrijft de gecompliceerde en tragische geschiedenis van de familie die men ooit beschouwde als een dynastie die het Witte Huis decennialang zou bevolken. In De Kennedy’s komen de bekende namen en natuurlijk Jackie Kennedy aan bod, maar ook de minder bekende zussen Rosemary, Kathleen, Eunice, Patricia en Jean worden besproken door Verhagen.

Het e-book van De Kennedy’s van Frans Verhagen is van 1 maart tot en met 31 maart 2020 beschikbaar van €9,99 voor €4,99. Bestel nu!

De Roosevelts

Frans Verhagen schrijft over een Amerikaanse familie die geschiedenis maakte: de Roosevelts. De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, vanwaaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde. De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste presidentiële families van Amerika. De Republikein Theodore en zijn verre achterneef Franklin, een Democraat, bleken gedreven en intelligente presidenten. Eleanor, de vrouw van Franklin en het nichtje van Theodore, maakte naam als voorvechtster van mensenrechten en vrouwenemancipatie, onder andere bij de VN. Frans Verhagen vertelt over deze familieleden, die als grote hervormers de basis wisten te leggen voor de huidige samenleving en de internationale rol van de VS.

Het e-book van De Roosevelts van Frans Verhagen is van 1 maart tot en met 31 maart 2020 beschikbaar van €11,99 voor €5,99. Bestel nu!